σκέψεις, απόψεις και προτάσεις σχετικά με την όποια αλλαγή ή βελτίωση της «αρχής»....


και ως «αρχής»: το τοπικό ή χρονικό σημείο από όπου αρχίζει κάτι, η αφετηρία ή η αρχική φάση, το ξεκίνημα…..η πρωταρχική αιτία, η αφορμή….. η προέλευση, το αρχικό σημείο της δημιουργίας……ο θεμελιακός κανόνας στη φύση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική κ.λπ…..ο βασικός κανόνας που ρυθμίζει την προσωπική ή την κοινωνική συμπεριφορά και φυσικά η δημόσια εξουσία και τα πρόσωπα που την ασκούν ή την εκπροσωπούν

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Ανερχόμενη χίμαιρα

του Γιάνη Βαρουφάκη


Το θαύμα που περίμεναν (ότι ίσως η παγκόσμια οικονομία απογειωθεί βοηθώντας την ευρωζώνη να ξεπεράσει την Κρίση) δεν έγινε και το δηλητήριο το οποίο χορηγούσαν ως φάρμακο (συνδυασμός μεγάλων δανείων στα πτωχευμένα κράτη υπό τον όρο της σμίκρυνσης του εθνικού εισοδήματός τους) απεδείχθη... δηλητηριώδες. Οποία έκπληξις!

Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου 2011

C’mon make my day


του Νίκου Χαραλαμπίδη από το protagon.gr
Η κατήφεια (γνωστή και ως γκαντίφλα) βασιλεύει. Τα μούτρα μας είναι κρέας και δεν υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ. Ούτε καντήλι. Είναι έτσι όμως;
Πριν από λίγες ημέρες, η δικαστική απόφαση που απέρριψε το αίτημα της  ΔΕΛΤΑ, της μεγαλύτερης γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα και μέλος του ομίλου MIG, δικαίωσε τη δράση της Greenpeace, αναπτερώνοντας την ελπίδα. Τουλάχιστον την ελπίδα κάθε μικρού και αδύναμου, που νοιώθει καθημερινά να τα βάζει με θηρία, σε ένα παιχνίδι που μοιάζει να μην έχει νόημα αφού όλοι λένε ότι είναι στημένο.

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Η άβολη αλήθεια για την πετρελαιοκίνηση


Μέσα σε δύο μόνο μήνες, το ΥΠΕΚΑ εξέδωσε 29 ανακοινώσεις για υπέρβαση των ορίων όζοντος στην Αθήνα! Άσθμα, βρογχίτιδα, ερεθισμοί και άλλα προβλήματα στην υγεία προκαλούνται στους πολίτες των δύο μεγαλουπόλεων από το φωτοχημικό νέφος, τα επίπεδα του οποίου αναμένονται να αυξηθούν δραματικά εφόσον το ΥΠΕΚΑ επιτρέψει την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Όταν το ευρωκουστούμι δεν ταιριάζει


Το άρθρο που ακολουθεί δημοσιεύτηκε στις 8 Αυγούστου 2011 στην σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter, ναυαρχίδας του σουηδικού τύπου, και περιγράφει την κατάσταση στην Ελλάδα αντικειμενικά, κόντρα στην κυρίαρχη προπαγάνδα των ευρωπαϊκών ΜΜΕ (και των σουηδικών ΜΜΕ δυστυχώς μεταξύ αυτών).

Η Ελλάδα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην οικονομική κρίση. Η Κάισα Έκις Έκμαν επισκέφτηκε μια παρεξηγημένη χώρα με ένα διερρηγμένο κοινωνικό συμβόλαιο, όπου..
 όλοι συμφωνούν μεταξύ τους.