σκέψεις, απόψεις και προτάσεις σχετικά με την όποια αλλαγή ή βελτίωση της «αρχής»....


και ως «αρχής»: το τοπικό ή χρονικό σημείο από όπου αρχίζει κάτι, η αφετηρία ή η αρχική φάση, το ξεκίνημα…..η πρωταρχική αιτία, η αφορμή….. η προέλευση, το αρχικό σημείο της δημιουργίας……ο θεμελιακός κανόνας στη φύση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική κ.λπ…..ο βασικός κανόνας που ρυθμίζει την προσωπική ή την κοινωνική συμπεριφορά και φυσικά η δημόσια εξουσία και τα πρόσωπα που την ασκούν ή την εκπροσωπούν

Σάββατο 23 Ιουλίου 2011

Για την Ισότητα των εισοδημάτων


Απόσπασμα από «Το επαναστατικό πρόβλημα σήμερα» του Κορνήλιου Καστοριάδη

Για μένα, είναι σίγουρο και φανερό ότι βασική προϋπόθεση για να υπάρξει και να μπορέσει να λειτουργήσει μια σοσιαλιστική αυτοδιευθυνόμενη κοινωνία, είναι η απόλυτη ισότητα των μισθών και εισοδημάτων κάθε φύσης. Εννοώ ισότητα απόλυτη του οδοκαθαριστή και του πιο ειδικευμένου χειρουργού ή μηχανικού, εφ’ όσον εξακολουθούν και υπάρχουν απ’ τη μία οδοκαθαριστές κι από την άλλη χειρουργοί.

Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011

WWF - Threads - We Are All Connected

WWF - Threads - We Are All Connected



Too little, too late

του Γιάνη Βαρουφάκη



Το βράδυ της Πέμπτης ανακοινώθηκε μια ευρωπαϊκή συμφωνία που, ουσιαστικά, αφορά την αντιμετώπιση της ελληνικής κρίσης χρέους. Μια συμφωνία που, αν είχε συμφωνηθεί περί τον Φεβρουάριο του 2010, θα αποτελούσε θετική εξέλιξη για την Ελλάδα και θα είχε καθυστερήσει πραγματικά την επέκτασή της στην υπόλοιπη ευρωπαϊκή περιφέρεια.
Τώρα όμως είναι πολύ αργά. Η συμφωνία που ανακοινώθηκε, αν και περιέχει ένα σημαντικό βήμα (βλ. το άρθρο 8 παρακάτω), ήρθε πολύ αργά. Η Κρίση έχει εδώ και καιρό ξεφύγει από τα όρια του ελληνικού γίγνεσθαι, είναι συστημική και υπονομεύει όλη την ευρωζώνη. Με το έβδομο άρθρο της (βλ. παρακάτω) η χθεσινή συμφωνία εγγυάται την αποτυχία και αυτής της ευρωπαϊκής προσπάθειας να δαμαστεί το τέρας της Κρίσης που αποδομεί το ευρω-σύστημα εκ των έσω. Η απόφαση να επικεντρώσουν τα νέα μέτρα στην ελεγχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας, π.χ. αφήνοντας την Ιρλανδία στο χείλος της χρεοκοπίας και τις Ισπανία και Ιταλία στο έλεος των εταιρειών αξιολόγησης,ισοδυναμεί με δώρο ανεκτίμητης αξίας στους κερδοσκόπους.

Ελάφρυνση χρέους και σχέδιο «Μάρσαλ»

Τη χορήγηση νέου δανείου ύψους 109 δις ευρώ, την επιμήκυνση αποπληρωμής όλου του δανείου από 7,5 σε 15-30 χρόνια (με περίοδο χάριτος 10 έτη), τη μείωση του επιτοκίου δανεισμού στο 3,5% (από 4,5%), όπως και την «εθελοντική» συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (δηλαδή των τραπεζών) αποφάσισαν οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναφορικά με τη διαχείριση του ελληνικού δημόσιου χρέους. Παράλληλα, γίνεται λόγος για αναπτυξιακό «σχέδιο Μάρσαλ». Ν.Σαρκοζί: Αν αντιδράσουν οι οίκοι, θα αμυνθούμε, βοηθώντας την Ελλάδα, η οποία θα αποπληρώσει όλο το χρέος της.Γ.Παπανδρέου: Δόθηκε μια ευρωπαϊκή απάντηση, οι Έλληνες ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

ΟΗΕ: Η κλιματική αλλαγή απειλεί τη διεθνή ειρήνη

Η επιτάχυνση των κλιματικών αλλαγών και οι φυσικές καταστροφές, οι οποίες θα αυξάνονται ραγδαία, αποτελούν απειλή για τη διεθνή ασφάλεια προειδοποίησε την Πέμπτη ο γενικός διευθυντής του Προγράμματος για το Περιβάλλον του ΟΗΕ, ο Ακίμ Στάινερ. Μιλώντας ενώπιον του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο κ. Στάινερ τόνισε πως αν και η επιστήμη δεν έχει ακόμη κατανοήσει τα αίτια της υπερθέρμανσης του πλανήτη, «η αλλαγή του κλίματος αποτελεί πραγματικότητα που αγγίζει όλους τους τομείς της κοινωνίας».

Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΚΑΙ Ο ΒΑΘΥΣ ΥΠΝΟΣ ΤΩΝ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΜΕΝΩΝ

Μία λίστα με τις 10 στρατηγικές χειραγώγησης από τα ΜΜΕ, η οποία αρχικά παρουσιαστηκε σαν “ δημιούργημα” του Noam Chomsky , ενώ στην πραγματικοτητα εγινε απο την γαλλική αναρχικη εφημεριδα Le Grand Soir . Διαβάστε τς και θα καταλάβετε τους τρόπους με τους οποίους, απο άνθρωποι μετατρεπόμαστε σε πρόβατα……


1. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΤΗΣ ΑΠΟΣΠΑΣΗΣ ΤΗΣ ΠΡΟΣΟΧΗΣ
Το θεμελιώδες στοιχείο του κοινωνικού ελέγχου είναι η στρατηγική της απόσπασης της προσοχής που έγκειται στην εκτροπή της προσοχής του κοινού από τα σημαντικά προβλήματα και τις αποφασισμένες από τις οικονομικές και πολιτικές ελίτ αλλαγές μέσω της τεχνικής του κατακλυσμού συνεχόμενων αντιπερισπασμών και ασήμαντων πληροφοριών.

Think PosItive ! - Σκέψου θετικά !

Η οικονομική κρίση στην Ελλάδα ήταν ξαφνική και καταστροφική, σαν σεισμός... Ο Πέτρος φοβάται τους σεισμούς. Μέσα στην κρίση έχασε δουλειά… και σχεδόν όλα τα υπάρχοντα του...όλα άρχισαν να γκρεμίζονται... Καθημερινή ενασχόληση του - να σκέφτεται τρόπους να βρει λεφτά...αλλά και το χτίσιμο της μελλοντικής του καριέρας...Ο Πέτρος έχει κατάθλιψη... 

Από την ανικανότητα των ηγετών, στην ανικανότητα της Δημοκρατίας

Το περιοδικό Spiegel, τελευταία, συνηθίζει να δημοσιεύει άρθρα που «κουφαίνουν». Κι αν επρόκειτο περί της φυλλάδας «Bild» κανείς δεν επρόκειτο να δώσει σημασία. Αλλά, ό,τι και να νομίζουμε εμείς για τοSpiegel, σίγουρα η γνώμη μας δεν συμπίπτει με αυτή που έχουν όσοι βρίσκονται σε περίοπτες θέσεις και οι οποίοι το παίρνουν αρκετά στα σοβαρά. Αν πρότινος έβγαλε στη φόρα τη μυστική σύσκεψη του Λουξεμβούργου πριν καν αυτή φτάσει στο τέλος της, και αν λίγο μετά είχε στο εξώφυλλο το φέρετρο του ευρώ με φόντο την ελληνική σημαία, τις προάλλες, (8/7), εμφανίστηκε μ’ ένα πιο ζουμερό και κυνικό άρθρο με τίτλο «Ανάγκη για συγκέντρωση της ισχύος: H Δημοκρατία δεν μπορεί να σώσει την Ευρώπη».

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

Aποφασίζουν για την τύχη μας....

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΛΑΣΤΙΚ
Την Πέμπτη θα γίνει λοιπόν η έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, η οποία θα αποφασίσει τι ακριβώς λύση θα επιλέξει για το δημόσιο χρέος της Ελλάδας και επομένως δια του τρόπου αυτού θα καθορίσει το μέλλον της χώρας μας για πολλά χρόνια, πιθανότατα για δεκαετίες.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ έδωσε το πράσινο φως για τη σύγκληση της έκτακτης συνόδου κορυφής, σε αντίθεση με το απαγορευτικό σήμα που είχε εκπέμψει στην αρχική πρόταση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπέι, ο οποίος είχε ανακοινώσει τη σύγκλησή της για την Παρασκευή που πέρασε διαπράττοντας ταυτόχρονα το μοιραίο λάθος να την εξαγγείλει χωρίς να έχει πάρει προηγουμένως την άδεια του Βερολίνου, οπότε φυσικά η σύνοδος δεν πραγματοποιήθηκε!

Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας

Τα τελευταία χρόνια και ιδιαίτερα την τελευταία περίοδο, μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, η νεολαία, οι εργαζόμενοι, πολίτες έλληνες και ξένοι, γινόμαστε μάρτυρες μιας όλο και εντεινόμενης κρατικής καταστολής και στα πλαίσια αυτής, μιας όλο και αυξανόμενης αστυνομικής αυθαιρεσίας.
Το «Παρατηρητήριο Αστυνομικής Αυθαιρεσίας» δημοσιεύει την Ιδρυτική του Διακήρυξη

Amnesty international - 50 years

Η Διεθνής Αμνηστία έγινε 50 χρονών και το γιόρτασε με αυτό το βίντεο θυμίζοντας ταυτόχρονα ότι ο αγώνας της δεν σταματάει ποτέ

THAT's GREECE


Του Πληβείου
Το σχετικό clip δημιουργήθηκε και προβλήθηκε κατά την έναρξη του συνέδριο του British Hellenic Chamber, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο πριν 2 βδομάδες.

Η Siemens κατά της Ελλάδας

Στη γερμανική δικαιοσύνη θα προσφύγει η Siemens με στόχο την αναγνώριση μη οφειλής αποζημίωσης του Ελληνικού Δημοσίου. Για το λόγο αυτό πρόκειται να καταθέσει αγωγή κατά της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Πρωτοδικείο του Μονάχου.
Η πρόθεση της γερμανικής εταιρείας γνωστοποιήθηκε κατά τη χθεσινή συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Χάρη Παμπούκη και του υφυπουργού Πολιτισμού κ. Γιώργου Νικητιάδη με στελέχη της διοίκησής της.

Συλλήψεις «Ανωνύμων» από FBI, βρετανική και ολλανδική αστυνομία

Συνολικά 16 άτομα, που φέρεται να ανήκουν στη διεθνή ομάδα ακτιβιστών στο Διαδίκτυο, Anonymous, συνέλαβε το FBI στις ΗΠΑ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε χθες, Τρίτη. Την ίδια ημέρα έγιναν πέντε ακόμη συλλήψεις από τη βρετανική και την ολλανδική αστυνομία, ανεβάζοντας τον αριθμό των κατηγορούμενων ως χάκερ σε 21

Πώς οι πολίτες γίνονται πελάτες

ΜΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ του «Consumed: How Markets Corrupt Children, Infantilize Adults and Swallow Citizens Whole» (Norton, 2007), ο αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Μπέντζαμιν Μπάρμπερ ασκούσε κριτική στον υπερκαταναλωτισμό που χαρακτηρίζει τις δυτικές κοινωνίες και ταυτόχρονα προειδοποιούσε για τις δραματικές επιπτώσεις που συνεπιφέρουν ο μετασχηματισμός του πολίτη σε πελάτη/καταναλωτή, η απώλεια ελευθερίας και κυριαρχίας, η ιδιωτικοποίηση της δημόσιας σφαίρας.
Με αφορμή την ιταλική έκδοση του βιβλίου του («Consumati. Da cittadini a clienti», Einaudi, 2010), ο Μπάρμπερ παραχώρησε στην εφημερίδα «La Repubblica» τη συνέντευξη που ακολουθεί.

- Καθηγητή Μπάρμπερ, ένα από τα κεντρικά θέματα του βιβλίου σας είναι η οπισθοδρόμηση στο παιδικό στάδιο, προς το οποίο ο σύγχρονος καπιταλισμός σπρώχνει τους καταναλωτές. Εσείς ορίζετε αυτήν την οπισθοδρόμηση ως το σύνδρομο του Πίτερ Παν. Το φαινόμενο είναι παγκόσμιο, αλλά γιατί το αρχικό του επίκεντρο βρίσκεται στην Αμερική;

Παραλλαγές καπιταλισμού και «μονόδρομος».

Άρθρο του Νίκου Κοτζιά, Συγγραφέα, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πειραιώς για την εφημερίδα "Ελευθεροτυπία", Κυριακή 17 Ιουλίου 2011


Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι η πολιτική της είναι μονόδρομος.
Ουσιαστικά, απορρίπτει θεμελιακές επιστημονικές εκτιμήσεις όπως αυτές διαμορφώθηκαν τα τελευταία 25 χρόνια. Σύμφωνα με αυτές, μετά την πτώση του Υπαρκτού Σοσιαλισμού αποκρυσταλλώθηκαν διαφορετικοί τύποι καπιταλισμού, όπως το αγγλοσαξονικό μοντέλο, ο καπιταλισμός του Ρήνου, ο ασιατικός καπιταλισμός των μικρών τίγρεων, ο αυταρχικός καπιταλισμός ορισμένων εκ των κρατών που ανήκουν στις BRIC.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

"El Empleo" Ένα animation για τη δουλειά/δουλεία

Η ταινία μικρού μήκους του Santiago "Bou" Grasso από την Αργεντινή, περιγράφει χωρίς λόγια αυτό που βλέπουν όλοι στο καθεστώς της εργασιακής ρουτίνας. Άνθρωποι οι οποίοι έχουν αναγκαστεί να εργάζονται τόσο μηχανικά, που στο τέλος δε διαφέρουν και πολύ από τα αντικείμενα. Το animation αυτό υπογραμμίζει με συμβολικό και έντονο τρόπο, πως η διαφορά μεταξύ δουλειάς και δουλείας είναι ίσως μικρότερη από έναν τόνο.

Η ιστορία του χρήματος

του ΝΙΚΟΥ Α. ΚΕΡΑΝΗ (οικονομολόγου)


Και εγένετο Χρήμα!


Το χρήμα όπως σήμερα το γνωρίζουμε δεν αποτελεί τίποτε περισσότερο από μια λογιστική μονάδα αγοραστικής δύναμης. Από μόνο του δεν έχει κανένα αντίκρισμα, καμία ιδιαίτερη αξία, όπως όταν παλαιότερα αποτελείτο, π.χ., από πολύτιμα μέταλλα, αλλά αποκτά την αξία του μόνο χάρη στο γεγονός ότι τα σύγχρονα κράτη το αποδέχονται για τις συναλλαγές των πολιτών τους με αυτά και από το ότι οι πολίτες γνωρίζουν πως η προσφορά του θα είναι περιορισμένη για να μην το καθιστά πληθωριστικό (όπως το γνωστό σ’ εμάς κατοχικό χαρτονόμισμα).

ΔΝΤ: Η αθέτηση πληρωμών δεν έβλαψε ποτέ κανένα

του Νίκου Κωτσικόπουλου
Παντού υπάρχει ένας μύθος… Έτσι και στην περίπτωση που ένα
κράτος δεν πληρώνει τις οφειλές του ή (κατά την αγοραία ορολογία default -χρεοκοπεί), υπάρχει από χρόνια ένας μύθος για τις καταστροφικές συνέπειες, μια «φιλολογία».Μόνο που η αθέτηση πληρωμών, έχει μικρές συνέπειες στην οικονομία που δεν ανιχνεύονται καν, μετά από ένα ή δύο χρόνια κατά μέσο όρο, καθώς αποδεικνύεται ότι είναι εξαιρετικά βραχυχρόνιες.

AnonPlus: το νέο κοινωνικό δίκτυο από τους "Anonymous".


Το τελευταίο κοινωνικό δίκτυο είναι αυτό της Google, με το όνομα Google+. Απ’ ότι φαίνεται η γνωστή πλέον από την πλειονότητα του κόσμου ομάδα χάκερ, Anonymous, προσπαθεί να κατασκευάσει το δικό της κοινωνικό δίκτυο στο οποίο, όπως θα ήταν και αναμενόμενο, δε υπάρχει καμία λογοκρισία σχετικά με την έκφραση της πολιτικής δυσαρέσκειας.
Η ιστοσελίδα τους στο Google+ τέθηκε σε αναμονή, όπως και οι λογαριασμοί τους στο gmail και οι ίδιοι δηλώνουν στο ιστολόγιο τους, ότι η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι κάποιες από τις αναρτήσεις παραβίαζαν κάποια από τα κοινοτικά πρότυπα.

Δευτέρα 18 Ιουλίου 2011

Oι κοινωνίες στο έλεος των πολυεθνικών: Η άγνωστη SERCO

Ένα δείγμα του τρόπου με τον οποίο οι πολυεθνικές κάνουν κουμάντο στη ζωή μας, απειλώντας την ελευθερία μας...
Η εταιρία Serco είναι ήδη ισχυρότερη από τα περισσότερα κράτη του πλανήτη, καθώς εκτός από το πυρηνικό οπλοστάσιο της Αγγλίας ελέγχει και πολλούς άλλους νευραλγικούς τομείς (π.χ. μεταφορές, κρατητήρια, κέντρα μετανάστευσης, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, έλεγχος εναέριας κυκλοφορίας, εκπαίδευση κ.α.) κρατών όπως η Αγγλία, η Αυστραλία και οι Η.Π..Α.
Βγαλμένο μέσα από τους χειρότερους εφιάλτες του Όργουελ, το απολυταρχικό ιδεώδες του νεοφιλελευθερισμού σε όλο του το μεγαλείο. Πώς οι κυβερνήσεις μαζί με τον εθνικό πλούτο μεταβιβάζουν και την αυτοκυριαρχία των κρατών τους στις πανίσχυρες πολυεθνικές. Διαβάστε περισσότερα στοhttp://www.imerologio.info/

Ποιοί και πόσοι έγιναν πλουσιότεροι από την οικονομική κρίση

Υπάρχουν κερδισμένοι από την οικονομική κρίση; ‘Οσο κι αν ακούγεται παράξενο, περίπου 24,2 εκατομμύρια άνθρωποι με καθαρά περιουσιακά στοιχεία άνω του 1 εκατ. δολαρίων (συμπεριλαμβανομένων και ακινήτων) έγιναν πλουσιότεροι, σύμφωνα με την Credit Suisse.
Πρόκειται ουσιαστικά για το 0,5% του πληθυσμού της γης που έχει στα χέρια του το... 36% του παγκόσμιου πλούτου (περίπου 70 τρισ. δολάρια επί συνόλου 200 τρισ.)!
Παρότι προηγήθηκε μια δεκαετία... μηδενικών κερδών από τα χρηματιστήρια, η κατάρρευση της αγοράς ακινήτων και, το κυριότερο, η μεγαλύτερη χρηματοοικονομική κρίση μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, εντούτοις, όπως προκύπτει από μελέτη της Credit Suisse, οι... έχοντες κατάφεραν από το 2000 μέχρι σήμερα να αυξήσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία κατά 72%!
Πρόσφατη έρευνα της Deloitte εξάλλου υπογραμμίζει πως ό,τι έχασαν οι πλούσιοι από το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πολέμου μέχρι το 1980, το κέρδισαν τις προηγούμενες τρεις δεκαετίες χάρη στην... παγκοσμιοποίηση.

Ποιοι κρατούν το χρέος της Ελλάδας?

Ένα έγγραφο-ντοκουμέντο που αποκαλύπτει «χαρτί και καλαμάρι» ποιοι είναι οι μεγαλύτεροι κάτοχοι του ελληνικού χρέους αυτήν τη στιγμή. Η ανάλυση που έγινε από τους ειδικούς  και αναλυτές της βρετανικής τράπεζας είναι ιδιαίτερα πολύπλοκη και τεχνική.
Επιχειρήσαμε να αποδώσουμε όσο καλύτερα ήταν δυνατόν το περιεχόμενο των στοιχείων αυτών και σας παρουσιάζουμε πώς έχει η κατάσταση και ποιες είναι οι τεχνικές συνισταμένες της υπόθεσης «ελληνικό χρέος» που ταλανίζει την ευρωζώνη και μας χτυπάει καθημερινά.
Η έκθεση της Barclays

Ποιος λοιπόν τα «έφαγε»;

του Τάκη Μίχα



Ας υποθέσουμε ότι το δημόσιο από την δεκαετία του 80 είχε κατά μέσο όρο 300.000 υπεράριθμους δημοσίους υπαλλήλους. Αν βάλουμε τις μέσες (σημερινές ονομαστικές, για την προσαρμογή στο ονομαστικό επίπεδο αναλαμβάνουν οι διαχρονικοί τόκοι στο χρέος) απολαβές του μέσου υπεράριθμου που δουλεύει, κατά μέσο όρο, 25 έτη και έχει πάρει σύνταξη 5 χρόνια μαζί με το εφάπαξ, μπορούμε να δούμε τι κόστισαν οι υπεράριθμοι αυτά τα τελευταία 30 χρόνια. Αν προσθέσουμε και κατά μέσο όρο 50.000 προνομιούχους υπεράριθμους σε ΔΕΚΟ, με πιο ψηλές αμοιβές, εφάπαξ κλπ, βγαίνει ένα νούμερο άνω των 230 δις ευρώ.

Ο Κ. Δουζίνας για τους Αγανακτισμένους

Ο καθηγητής του Δικαίου, αντιπρύτανης στο Birkeck College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου και εκ των βασικών θεμελιωτών του γνωστικού κλάδου των Κριτικών Νομικών Σπουδών Κώστας Δουζίνας μιλά στο δημοσιογράφο Νικήτα Φεσσά για το κίνημα των Ελλήνων Αγανακτισμένων.

Για τη σημασία των συγκεντρωμένων στην πλατεία Συντάγματος

Αποτελεί γεγονός ιστορικής σημασίας, για Ελλάδα και Ευρώπη. Μετά το Σύνταγμα, τίποτε δεν θα είναι το ίδιο. Η πλατεία έχει κάτι «μαγικό», σαν ένα θαύμα που αλλάζει υποκείμενα και πολιτική.

Είναι η «Στάση Σύνταγμα» πολιτική;

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011

Ποινική Καταστολή (Μέρος Α΄: Ορισμός και ιστορική αναδρομή)


ΕΙΣΑΓΩΓΗ   
Όταν μιλάμε για «Ποινική Καταστολή», αναφερόμαστε στα μέσα και τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται, σε μία δεδομένη κοινωνία, για την αναχαίτιση του «εγκλήματος» με ποινικές κυρώσεις.
Εξυπακούεται ότι:
α) μέσα και μέθοδοι, χρησιμοποιούνται από «όποιον» έχει καταφέρει να επιβάλει (άμεσα ή έμμεσα) σε μία δεδομένη κοινωνία, την αντίληψη ότι δύναται, δικαιούται αλλά και υποχρεούται να είναι αυτός που θα αναχαιτίσει το έγκλημα και, β) κατ’ ακολουθίαν, είναι αυτός που επηρεάζει κυριαρχικά την δεδομένη κοινωνία στο να διαμορφώσει μια αντίληψη για το ποια πράξη είναι έγκλημα και ποια πράξη δεν είναι.

How to Feed the World?

Ένα πολύ καλό βίντεο του Dennis van Waerebeke, με υπέροχα  animation που μας πληροφορεί με  χιουμοριστική χροιά για το πως γίνεται η κατανομή της τροφής στον  πλανήτη και όχι μόνο... δυστυχώς δεν είναι μεταφρασμένο....  

Η Παγκόσμια Υπερθέρμανση οδηγεί στην Παγκόσμια Κυβέρνηση

Το Κόμμα των Πρασίνων της Αυστραλίας από την 1η Ιουλίου έχει ρυθμιστικό ρόλο στην αυστραλιανή γερουσία, αφού ουσιαστικά ελέγχει την γερουσία, και του δίνει μεγάλες δυνατότητες στη χάραξη πολιτικής. 

Η ιστορία των Πρασίνων, που ιδρύθηκαν το 1992, ανάγεται από την εποχή της Λέσχης της Ρώμης του 1970, του United TasmanianGroup, του....
πρώτου στον κόσμο "πράσινου" κόμματος.