σκέψεις, απόψεις και προτάσεις σχετικά με την όποια αλλαγή ή βελτίωση της «αρχής»....


και ως «αρχής»: το τοπικό ή χρονικό σημείο από όπου αρχίζει κάτι, η αφετηρία ή η αρχική φάση, το ξεκίνημα…..η πρωταρχική αιτία, η αφορμή….. η προέλευση, το αρχικό σημείο της δημιουργίας……ο θεμελιακός κανόνας στη φύση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική κ.λπ…..ο βασικός κανόνας που ρυθμίζει την προσωπική ή την κοινωνική συμπεριφορά και φυσικά η δημόσια εξουσία και τα πρόσωπα που την ασκούν ή την εκπροσωπούν

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2011

THAT's GREECE


Του Πληβείου
Το σχετικό clip δημιουργήθηκε και προβλήθηκε κατά την έναρξη του συνέδριο του British Hellenic Chamber, που πραγματοποιήθηκε στο Λονδίνο πριν 2 βδομάδες.
Η εντύπωση, που δημιούργησε, ενεργοποίησε πάρα πολλά άτομα να παρακινηθούν σε υποστήριξη της Ελλάδας, σε αντίθεση με το συνεχή, ανελέητο και αφοριστικό διασυρμό της, που …ανελλιπώς παρακολουθούμε. Η συμμετοχή στην προσπάθεια αλλαγής των αρνητικών εντυπώσεων ίσως να φανεί πιο γόνιμη και να προσφέρει κάτι απέναντι στη μόνιμη συνεχή στηλίτευση, κριτική (με απουσία προτάσεων) και προβολή όσων κατα"μαρτυρούνται". ...κι' αλλού συμβαίνουν, αλλά σε εμάς απωλέσθηκε ή εξέλειψε η κομψότητα και κάποιο στυλ, οπότε εύκολα, απερίσκεπτα, ασυλλόγιστα κι ανόητα προστρέχουμε να συμμετάσχουμε σε ομαδοποιήσεις, που τελικά εξυπηρετούν τη βλακεία, αγνοώντας κι’ απαλείφοντας  τη δυνατότητα διαχωριστικών γραμμών, επιλογών, κατευθύνσεων και καθορισμού ενός μέτρου ...όχι μόνο συνοδοιπορώντας, ως οπαδοί,  σ’ αυτόν τον αχταρμά, που φτιάχνετε/ουμε αλλά ανάγοντάς τον και σε ...τέχνη!!!


British Hellenic  Chamber: http://www.bhcc.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου