σκέψεις, απόψεις και προτάσεις σχετικά με την όποια αλλαγή ή βελτίωση της «αρχής»....


και ως «αρχής»: το τοπικό ή χρονικό σημείο από όπου αρχίζει κάτι, η αφετηρία ή η αρχική φάση, το ξεκίνημα…..η πρωταρχική αιτία, η αφορμή….. η προέλευση, το αρχικό σημείο της δημιουργίας……ο θεμελιακός κανόνας στη φύση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική κ.λπ…..ο βασικός κανόνας που ρυθμίζει την προσωπική ή την κοινωνική συμπεριφορά και φυσικά η δημόσια εξουσία και τα πρόσωπα που την ασκούν ή την εκπροσωπούν

Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

AnonPlus: το νέο κοινωνικό δίκτυο από τους "Anonymous".


Το τελευταίο κοινωνικό δίκτυο είναι αυτό της Google, με το όνομα Google+. Απ’ ότι φαίνεται η γνωστή πλέον από την πλειονότητα του κόσμου ομάδα χάκερ, Anonymous, προσπαθεί να κατασκευάσει το δικό της κοινωνικό δίκτυο στο οποίο, όπως θα ήταν και αναμενόμενο, δε υπάρχει καμία λογοκρισία σχετικά με την έκφραση της πολιτικής δυσαρέσκειας.
Η ιστοσελίδα τους στο Google+ τέθηκε σε αναμονή, όπως και οι λογαριασμοί τους στο gmail και οι ίδιοι δηλώνουν στο ιστολόγιο τους, ότι η εταιρεία ισχυρίστηκε ότι κάποιες από τις αναρτήσεις παραβίαζαν κάποια από τα κοινοτικά πρότυπα.

Φυσικά μια ομάδα χάκερ, πλήρως εξοικειωμένων με την τεχνολογία του διαδικτύου δε θα μπορούσε να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια. Δημιούργησε έτσι το δικό της κοινωνικό δίκτυο, το οποίο και ονόμασε AnonPlus.
Την ειρωνεία φαντάζομαι ότι τη διακρίνει κανείς εύκολα.
Ένας εκπρόσωπος της ομάδας των Ανώνυμων, επεξήγησε λίγο περισσότερο την δημιουργία αυτού του κοινωνικού δικτύου, υποδεικνύοντας ότι τελικά όταν κάποιος προσπαθήσει να κινηθεί σε διαφορετικούς ρυθμούς και από άλλες οπτικές γωνίες μέσα στο κάποτε «παρθένο» αυτό χώρο έκφρασης, τότε αποστομώνεται.
Ακριβώς επειδή σχεδόν όλοι οι λογαριασμοί τους έχουν κλείσει ή προσωρινά ανασταλεί, σχεδόν σε όλα τα κοινωνικά δίκτυα, δημιούργησαν ένα στο οποίο ο καθένας θα μπορεί να εκφράζεται πραγματικά ελεύθερα.
Έτσι αυτό που προσπαθούν να κατασκευάσουν είναι ένα δίκτυο στο οποίο θα μπορεί κανείς να διατηρήσει την ανωνυμία του, αναπτύσσοντας ωστόσο ένα δίκτυο φίλων και υποστηρίζοντας την δυνατότητα διαμοίρασης αρχείων.
Προς το παρόν είναι στα σπάργανα, όμως όπως και οι ίδιοι δηλώνουν στην σελίδα του νεογνού κοινωνικού δικτύου, δεν είναι κάτι που θα γίνει εν μία νυκτί, αντιθέτως θα χρειαστούν την βοήθεια όλων όσων πιστεύουν και επιζητούν ένα καλύτερο διαδίκτυο.
Σημαντικό σημείο είναι ότι απευθύνονται σε όλους τους χρήστες και όχι μόνο στους «Ανώνυμους» και πως το συνθετικό «Anon» αναφέρεται στην ανωνυμία του κοινωνικού δικτύου και μόνο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου