σκέψεις, απόψεις και προτάσεις σχετικά με την όποια αλλαγή ή βελτίωση της «αρχής»....


και ως «αρχής»: το τοπικό ή χρονικό σημείο από όπου αρχίζει κάτι, η αφετηρία ή η αρχική φάση, το ξεκίνημα…..η πρωταρχική αιτία, η αφορμή….. η προέλευση, το αρχικό σημείο της δημιουργίας……ο θεμελιακός κανόνας στη φύση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική κ.λπ…..ο βασικός κανόνας που ρυθμίζει την προσωπική ή την κοινωνική συμπεριφορά και φυσικά η δημόσια εξουσία και τα πρόσωπα που την ασκούν ή την εκπροσωπούν

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο!

Όπως συμβαίνει συμφιλιωτικά σε ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ συλλόγους παγκοσμίως (πολιτιστικούς, επιστημονικούς, γονέων και κηδεμόνων, διαχειριστές πολυκατοικιών), οι πολίτες (όχι υπήκοοι) της αμεσοδημοκρατικής Ελβετίας στις εκλογές έχουν δικαίωμα να συμπληρώσουν το ψηφοδέλτιο με οποιοδήποτε συνδυασμό υποψηφίων από οποιοδήποτε κόμμα ή ανεξάρτητους. Επίσης μπορούν να βάλουν διπλό σταυρό σε όσους θεωρούν ιδιαίτερα ικανούς. Ενισχύονται συνήθως οι πιο αλτρουϊστές που υποστηρίζουν παντού την ΕΥΕΡΓΕΤΙΚΗ για ΟΛΟΥΣ εφαρμογή τού ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου


Για να αμυνθούν δημιουργικά στη διχόνοια (όπου οδηγεί το πολυδιαφημιζόμενο και πολυέξοδο ρωμαιοαγγλικό σύστημα των αντίπαλων κομματικών ψηφοδελτίων ‘πατρίκιων και πληβείων’), οι κάτοικοι πολλών δήμων όταν γίνονται δημοτικές εκλογές αποφασίζουν κάτι πολύ απλό, που ήδη εφαρμόζεται σε αμέτρητους συλλόγους:
βάζουν όλους τους υποψήφιους, ανεξάρτητα από πολιτικό χώρο, σε ένα ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο.
Έτσι ούτε προεκλογικοί ανταγωνισμοί, έξοδα, μυστικές συνεννοήσεις κλπ δηλητηριάζουν τη ζωή τους, ενώ αφήνουν και μια παρακαταθήκη συνέχειας για όσους στο παρόν και το μέλλον θελήσουν να ζήσουν τα ευεργετήματα της διάδοσης του Συμφιλιωτικού ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου !
Όσοι συμφωνούν με το ενιαίο ψηφοδέλτιο, συμφωνούν ευκολότερα στα άλλα βασικά θέματα: πρόκειται για ένα ασφαλές κριτήριο αλτρουϊστικής συνεργασίας, που ξεκινά από τη φιλική συμφωνία μοιράσματος έργων σε οποιαδήποτε φιλειρηνική οικογένεια ή άλλη ομάδα!
Όταν μαζεύονται να συζητήσουν άτομα που συμφωνούν για την εφαρμογή του ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου, οι συζητήσεις και οι αποφάσεις γίνονται ΑΜΕΣΑ πιο παραγωγικές, γιατί οι περισσότεροι από εμάς δεν αφήνουμε τους διχαστικούς να ξεστρατίζουν την κουβέντα στην ατομική/κομματική τους προβολή, τους διακόπτουμε, αλλά και τους υπενθυμίζουμε συνέχεια ότι προτεραιότητα έχουν οι ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ αποφάσεις για τη ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ευημερία, τόσο στο διάλογο μεταξύ μας, όσο και στην ανάδειξη υπευθύνων οργάνων.
Οι διαδικασίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ αποφασίζουμε και από ΟΛΟΥΣ ΜΑΖΙ επιλέγουμευπευθύνους, δίνουν την ευκαιρία για την ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ! Iδιαίτερα στη σημερινή κατάσταση, όλες οι συνελεύσεις παντού απογειώνονται όταν ασχολούνται με τη διάδοση της ΑΥΤΑΡΚΕΙΑΣ και του ΕΝΙΑΙΟΥ ψηφοδελτίου που παραμερίζει την παρασιτική εγωμανία.
ΔΕ φοβόμαστε να συμμετέχουν ακόμα και ως υποψήφιοι, άτομα με παρωπίδες, αφού τελικά στις προτάσεις μας και στην ανάδειξη προσώπων, η πλειονότητά μας στηρίζει, φυσικά, πρώτα τους πιο φιλότιμους, συνεργάσιμους και αλτρουϊστές υποψήφιους, είτε ανήκουν κάπου, είτε δεν ανήκουν πουθενά.
Μπορoύμε να αρχίσουμε με πρωτοβουλίες ανά περίσταση ή δήμο, αναδείχνοντας με ΕΝΑ-ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο τους εκάστοτε εντολοδόχους μας, και έτσι να δουν όλοι στην πράξη ότι το ίδιο μπορούμε να κάνουμε με προκριματική, ανεπίσημη κάλπη πριν από τις εκλογές, διαμορφώνοντας από όσους βγουν πρώτοι σε ψήφους το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών.
ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ που γίνονται δημοτικές εκλογές, σε ΔΕΚΑΔΕΣ ΔΗΜΟΥΣ κατεβαίνειενιαίο ψηφοδέλτιο!
ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΑ για το 2006 αυτοί οι δήμοι ήταν 28:
Αν. Αττική – Συκάμινο
Γρεβενά – Αβδέλλα
Δωδεκάνησα –Αστυπάλαια, Λειψοί
Ιωάννινα -Βαθύπεδυ
Λάρισα – Καρυά
Λευκάδα – Καστός
Σέρρες – Άνω Βροντού
Είναι ο μόνος πανάρχαια δοκιμασμένος τρόπος (από την εποχή του Σόλωνα!) να αποδώσουν τα μέγιστα οι φιλότιμοι στην κοινωνία, να σταματήσει ο κανιβαλισμός και να αντιμετωπίζεται ενωτικά με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα κάθε αντιξοότητα, αφού συμμετέχουμε όλοι στις συζητήσεις και τις λύσεις, χωρίς διάκριση πλούτου, μόρφωσης, μυϊκής δύναμης. Παράλληλα, όσοι ανανούριστοι αυτο-καταστροφικοί προσπαθούν με δόλο να εκμεταλλευτούν τις περιστάσεις (και συκοφαντούν τις απόπειρες διάδοσης της πραγματικής δημοκρατίας) γίνονται εύκολα αντιληπτοί και αποθαρρύνεται η αντικοινωνικότητα, με την ενθάρρυνση της ανιδιοτέλειας.
Τέλος, όπως φαίνεται από τη γενναία αυτή απόφαση, το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο μπορεί να επεκταθεί ειρηνικά ακόμα και αν δεν το προβλέπει η υπάρχουσα ατελής νομοθεσία, και να οδηγήσει με υπομονή και επιμονή σταδιακά στην αποκατάσταση κοινοτικής ασφάλειας και αλληλεγγύης.
Οι 3 πρώτες εκλογές από το 1821 ως το 1827, και τα 3 πρώτα ελληνικά Συντάγματα (1822-Επιδαύρου, 1823-Άστρους, 1827-Τροιζήνας), ακολούθησαν τη συμβουλή τού Ρήγα (άρθρο 37 στη Νέα Πολιτική Διοίκηση-Σύνταγμα, όπως και του Καποδίστρια), και εφάρμοσαν ΘΑΡΡΑΛΕΑ το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, δείχνοντας ξανά στους λαούς, όσους μπόρεσαν να το μάθουν, ότι εκτός από την αυτο-καταστροφική εγωμανία των ανανούριστων διχαστικών, υπάρχει και ο ευεργετικός ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ δρόμος τής ΣΥΜΦΙΛΙΩΣΗΣ και της ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ! Ο κοινοβουλευτισμός χωρίς συχνά δημοψηφίσματα και ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, δεν είναι δημοκρατία, παρά ένα φοβικό καθεστώς υπό κατάρρευση.
Σήμερα, παράλληλα με τους ΑΜΕΤΡΗΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ που εφαρμόζουν σε όλη τη Γη το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο, δείτε μερικές άλλες προσπάθειες εδώ:
ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΞΟΥ
Παριώτες:
Αντιπαριώτες:
Λαρισαίοι:
Κομοτηναίοι:
Κερκυραίοι:
http://www.tvxs.gr/v2941
Στο Βελβεντό συνεχίζουν και αντιστέκονται. Μια μικρή πόλη 4.000 κατοίκων που ΔΕΝ μπήκαν σε κανένα Καλλικρατικό “Δήμο”. Συνεχίζουν Μόνοι τους, χωρίς επιχορηγήσεις απο το κράτος. Με επιτροπές με Λαϊκές συνελεύσεις, με αγώνα για την προσταστία τού άρθρου 102 του Συντάγματος.
Ορισμένοι από άγνοια και άλλοι από δόλο αποκαλούν το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο παραπλανητικά “πλειοψηφικό”, για να μας εμποδίσουν να το συ-ζητάμε. Όσοι εκλέγονται από ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο και όχι με κομματικές υποσχέσεις, είναι υποχρεωμένοι να ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ αλτρουϊστικά, αλλιώς προκαλούν την απομάκρυνσή τους λόγω εγωμανίας. Χωρίς διασώστες θα χαθείτε μαζί με τον Τιτανικό σας: να τους φωνάζουμε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ!
Μπορεί να γίνει, ώσπου να αλλάξουμε το νόμο, όταν  για να συναποφασίσουμε ποιο θα είναι το ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο στο δήμο μας, βάλουμε σε άτυπες προκριματικές εκλογές ένα ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο με τα ονόματα όσων θέλουν να γίνουν δημοτικοί σύμβουλοι. Ύστερα ψήφιζουμε ο καθένας όσους έχει δικαίωμα, σύμφωνα με τους κανόνες των επίσημων εκλογών.
Και όσους βγουν πρώτοι σε ψήφους, ανεξάρτητα από ένταξη σε κόμμα ή όχι, τους βάζουμε στο μοναδικό ψηφοδέλτιο των επίσημων εκλογών, για να αποτελέσουν το δημοτικό συμβούλιο που θέλει ο λαός και όχι οι γραφειοκράτες.
Για να κάνουν οι αρχαίοι κλήρωση, είχαν προηγηθεί εκλογές από έναν ΕΝΙΑΙΟ κατάλογο, ώστε να κληρώσουν ανάμεσα στους ψηφισμένους ως πιο κατάλληλους:
Αριστοτέλη Αθηναίων Πολιτεία
κεφ.8: [O Σόλωνας] Τις αρχές όρισε να αναδείχνονται με κλήρο από αυτούς που είχαν από πριν κριθεί (ως αναδείξιμοι), τους οποίους γι’ αυτόν τον λόγο προέκρινε (ψήφιζε από έναν κατάλογο χωρίς κόμματα) κάθε φυλή. Κάθε δε φυλή για το αξίωμα των εννέα αρχόντων ψήφιζε δέκα και από αυτούς γινόταν η κλήρωση.
Τας δ’ αρχάς εποίησε κληρωτάς εκ προκρίτων, ούς εκάστη προκρίνει των φυλών.Προέκρινεν δ΄ εις τους εννέα άρχοντας εκάστη δέκα, και τούτους εκλήρουν”.
Και για τον 5ο αιώνα (τότε αντί για τον όρο ‘ενιαίο ψηφοδέλτιο’ έλεγαν ‘εκ προκρίτων’, ΧΩΡΙΣ κόμματα, βέβαια):
κεφ. 22.3 ἔτει δὲ μετὰ ταῦτα δωδεκάτῳ νικήσαντες τὴν ἐν Μαραθῶνι μάχην…
22.5 εὐθὺς δὲ τῷ ὑστέρῳ ἔτει, ἐπὶ Τελεσίνου ἄρχοντος, ἐκυάμευσαν τοὺς ἐννέα ἄρχοντας κατὰ φυλὰς ἐκ τῶν προκριθέντων ὑπὸ τῶν δήμων πεντακοσίων.
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Του ΕΝΙΑΙΟΥ τα παιδιά!
(Στο σκοπό: “Της Αμύνης τα παιδιά!”)
Το έχει γράψει ήδη η Ιστορία πώς σταματάμε την κάθε μοναρχία:
με ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο όπως ο Ρήγας και οι Φιλικοί, τού ΄21 οι εμπνευστές!
Με ΕΝΙΑΙΟ οι πρώτες εκλογές εγίναν, και τώρα είμαστε εμείς συνεχιστές!
Του ΕΝΙΑΙΟΥ τα παιδιά σε συλλόγους και σχολειά,
δίχως μίσος και διχόνοια και εγωμανή λαμόγια
για ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ με ΘΑΡΡΟΣ, όλων των λαών ο φάρος!
Όπως συμβαίνει με είδη παρασιτικών μυρμηγκιών που κλέβουν αυγά από άλλα είδη, ώστε να έχουν δούλους,
οι μυρμηγκοάμυαλες φοβικές κλίκες επιδιώκουν παρασιτισμό με παιδομάζωμα-υπερπληθυσμό και καταστροφή τής αυτάρκειας των αλτρουϊστών.
Τι κάνουμε όταν τα μυρμήγκια ισοπεδώνουν τα πάντα;
Τώρα που ο κατευθυνόμενος υπερπληθυσμός των 7 εξουθενωμένων δισεκατομμυρίων γίνεται μπούμερανκ σε έναν παγκόσμιο, βυθιζόμενο τοκογλυφικό Τιτανικό, είναι ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία να δείξουμε ότι ΜΠΟΡΟΥΜΕ με τις παρακαταθήκες συμφιλιωτικής αυτάρκειας να ΕΜΠΝΕΥΣΟΥΜΕ ξανά την ανθρωπότητα, όπως ξεκίνησε ο Ρήγας και το 1821!
Μεταφέρουμε μερικές πρόσφατες εξελίξεις για το ΕΝΙΑΙΟ, χωρίς να υποστηρίζουμε κάποια συγκεκριμένη ομάδα:
Κλεάνθης Γρίβας
ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΕΦΙΚΤΗ ΛΥΣΗ
Θεσσαλονίκη 7-6-2011
▪ Εκλογή των βουλευτών από Ενιαίο Ψηφοδέλτιο το οποίο θα περιλαμβάνει όλους εκείνους που επιθυμούν να είναι υποψήφιοι (σε ριζική αντίθεση με το σημερινό κλεπτοκρατικό σύστημα όπου οι βουλευτές εκλέγονται από τον κάθε κομματικό φύλαρχο-αρχηγό ο οποίος διαμορφώνει το κομματικό ψηφοδέλτιό του.
http://www.grivas.info/portal/index.php?option=com_content&view=article&id=194%3A-8-6-2011-15-1-1989&catid=125%3A2011-05-26-22-34-49&Itemid=120
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ
Παρασκευή, 3 Ιουνίου 2011
10. Μικτό εκλογικό σύστημα μονοεδρικών περιφερειών και ενιαίου εθνικού ψηφοδελτίου ώστε ελαχιστοποιηθούν οι εκλογικές δαπάνες, να ενισχυθεί ο ρόλος του βουλευτή και να καταπολεμηθούν τα φαινόμενα διαπλοκής. http://www.dimokratikoi.gr/d4/index.php?view=article&catid=46:sxoliasmos-epikairotitas&id=411:2011-06-03-14-39-12&tmpl=component&print=1&layout=default&page=
-Μπορώ να έχω την θέση του κύριου Άδωνι σε ότι αφορά το Συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο-http://enieopsifodeltio.wordpress.com;
-Θα ήμουν εξαιρετικά υπέρ!Αυτό θα μείωνε την εξουσία των κομμάτων, τα οποία είναι η μεγαλύτερη ασθένεια της Δημοκρατίας.
http://www.adonisgeorgiadis.gr/phpbb3/viewtopic.php?f=9&t=3351
Το ΕΠΙΚΑΙΡΟ επιχείρημα των Ελλήνων του 1821 προς την ανθρωπότητα είναι:
7 κατευθυνόμενα εξουθενωμένα δισεκατομμύρια άνθρωποι μπορεί να αλληλοφαγωθούν στον βυθιζόμενο Τιτανικό των ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΩΝ τοκογλύφων, αν δεν αφήσουν τους αλτρουϊστές να εμπνεύσουν διεθνή συνεννόηση με το συμφιλιωτικό ΕΝΙΑΙΟ ψηφοδέλτιο.
ΟΛΑ τα ανισόρροπα φοβικά καθεστώτα ΚΑΤΑΡΡΕΟΥΝ: φαραώ, Ρωμαίοι, Αζτέκοι, Μάγιας, Ίνκας κλπ κλπ…
«Όσο περισσότερο οι Έλληνες πείθονται ότι μπορούν να τα καταφέρουν μόνοι τους, τόσο καλύτερη συμφωνία θα πρέπει να τους παρουσιάσει η ΕΕ προκειμένου να τους αποτρέψει». Wall Street Journal
Διαδίδοντας οι ανανούριστοι μοναρχικοί τούς δικούς τους φόβους με σκιάχτρα-εθιστικά ξενύχτια και ουσίες, διασκεδάζουν μετά με τους διχαστικούς μιμητές τους που μισούν το συμφιλιωτικό ενιαίο ψηφοδέλτιο και την αυτάρκεια, πριονίζοντας το κλαδί που τους φιλοξενεί. Θα τους ακολουθήσουμε; Όχι , βέβαια!
Joint or UNIFIED electoral list – in more languages:http://enieopsifodeltio.wordpress.com/about
Conciliators CAN change arrogant policies by promoting the TESTED in umpteen associations Swiss Reconciliatory UNIFIED list for elections (where they keep party ballots, but voters can form ANY combination of candidates): itcalms unlulled, fearful self-destructive egomaniacs and encourages mutual aid-dialogue-transparency-decentralization-friendship!
Decentralization and autarky, brings us closer to international truce and direct democratic mutual-aid confederations to face corruption, guided aggressive overpopulation and cannibalism.
UNIFICADA lista  electoral
Reconciliadors puede cambiar las políticas arrogantes, promoviendo la (probada en infinidad de asociaciones) suiza Reconciliatoria UNIFICADA lista  electoral (donde guardan las papeletas del partido, pero los votantes pueden formar cualquier combinación de candidatos): se calma no-arrullado, temerosa autodestructiva  ególatras y alienta el diálogo de ayuda mutua, la transparencia, la descentralización, la amistad!
Descentralización y la autarquía, nos acerca a la tregua internacionales y confederaciones democráticas directas de ayuda mutua para hacer frente a la corrupción, la sobrepoblación guiada y agresiva y el canibalismo.



.πηγή:

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου