σκέψεις, απόψεις και προτάσεις σχετικά με την όποια αλλαγή ή βελτίωση της «αρχής»....


και ως «αρχής»: το τοπικό ή χρονικό σημείο από όπου αρχίζει κάτι, η αφετηρία ή η αρχική φάση, το ξεκίνημα…..η πρωταρχική αιτία, η αφορμή….. η προέλευση, το αρχικό σημείο της δημιουργίας……ο θεμελιακός κανόνας στη φύση, στην επιστήμη, στην τέχνη, στην πολιτική κ.λπ…..ο βασικός κανόνας που ρυθμίζει την προσωπική ή την κοινωνική συμπεριφορά και φυσικά η δημόσια εξουσία και τα πρόσωπα που την ασκούν ή την εκπροσωπούν

Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011

Πολιτικός εκβιασμός ή πελατειακή πολιτική?

Ο βουλευτής Κοζάνης κ. Αλέκος Αθανασιάδης στη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε σε τοπικό κανάλι, ισχυρίστηκε ότι δέχθηκε απειλές για πει «ναι» στο Μεσοπρόθεσμο.
Συγκεκριμένα, ο βουλευτής , προσπαθώντας να εξηγήσει την αλλαγή στάσης του σχετικά με το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα, επικαλέσθηκε τα εξής:
«Στον εργαζόμενο της ΔΕΗ, στον κάτοικο της περιοχής θα πω ότι εδώ και δύο μήνες έχω μπει στις μυλόπετρες. Με έχει συνθλίψει το σύστημα, με έχουν συνθλίψει τα συμφέροντα.»
«Έχω δεχθεί απειλητικά τηλεφωνήματα, ανώνυμα, για να ψηφίσω «ναι».
«Έβλεπα και μερικά τηλέφωνα με αναγνώριση που ερχόταν και από το εξωτερικό, που έλεγαν να μην τολμήσω να ψηφίσω «όχι» γιατί θα με βρουν σε χαντάκι».



Δηλαδή, για να καταλάβω καλά, κάποιοι «ανώνυμοι», παίρνουν τηλέφωνο σε έναν βουλευτή χωρίς καν με απόκρυψη κλήσεων, τον απειλούν προκειμένου να κάνει κάτι που θέλουν αυτοί, και ο ίδιος φοβισμένος από τις απειλές, ενδίδει..!!!


Γιατί κάτι δεν μου κολλάει εδώ?


Γιατί έχω την εντύπωση ότι μας δουλεύει κανονικά?


Δηλαδή, αν εγώ θέλω κάτι από κάποιον βουλευτή, παίρνω τηλέφωνο, τον απειλώ και γίνεται?


Ο κακόμοιρος ο βουλευτής δηλαδή δεν έχει καμία επιλογή?


Το να πάει, πχ σε έναν εισαγγελέα (και όχι στο τοπικό κανάλι της εκλογικής του περιφέρειας), και να καταγγείλει το γεγονός δεν το σκέφτηκε?


Το να παραιτηθεί από τη θέση του στο κοινοβούλιο, από τη στιγμή που όπως ο ίδιος λέει ότι «το σύστημα τον έχει συνθλίψει», δεν το σκέφτηκε?


Πρέπει κάποια στιγμή, όλοι αυτοί που τόσα χρόνια μας δουλεύουν κανονικά, να καταλάβουν πως αν δεν αλλάξουν τακτική και δεν σοβαρευτούν επιτέλους, τότε δεν πρόκειται ποτέ εμείς να τους πάρουμε στα σοβαρά.
Και όσοι εμάς, ανόητα ακόμα  πιστεύουμε τις «τακτικές» τους, να αλλάξουμε τακτική, γιατί έχει αποδειχτεί ήδη τόσες φορές στο παρελθόν αυτό που έλεγε ο Δημόκριτος ότι: «για τους ανόητους, δάσκαλος δεν είναι η λογική αλλά η συμφορά»..

1 σχόλια:

ipatia είπε...

Δυστυχώς όμως, όλοι αυτοί τους οποίους κάποιοι από εμάς δεν αντιμετωπίζουν "σοβαρά" , είναι οι ίδιοι που για την μοίρα όλων μας αποφασίζουν άμοιρα μας. Και είναι οι ίδιοι που,κάποιοι άλλοι απο "εμάς" και πάλι θα τους κάνουν "κάποιους" στις επερχόμενες όποιες "εκλογές".. για να συνεχίσουν το "έργο" τους. Εκτός κι αν "εμεις" αποφασίσουμε να αλλάξουμε τακτική, πριν τη συμφορά την πιο μεγάλη..

Δημοσίευση σχολίου